Apartmani za odmor Vrsi Mulo

  • Opis lokacije: Lokacija Vrsi Mulo nalazi se na malom poluotoku na krajnjem sjeverozapadnom dijelu sjeverne Dalmacije, 22 km udaljeno od Zadra.
  • Udaljenost od Zagreba: 300 km
  • Udaljenost od zračne luke Zemunik: 26 km
  • Plaža: šljunčana, u potpunosti uređena sa spravama za vježbanje, pedalinama, restoranima, barovima i trgovinama u blizini.

Posebnost mjesta

Jedno od najvećih prirodnih bogatstava Općine Vrsi je prekrasna i razvedena obala duga 34 km. Obalom dominiraju prirodne uvale i skrivene plaže dok se na predjelima Vrsi-Mulo i Vrsi-Zukve mogu naći urbane plaže sa osvjetljenim šetnicama.

Zahvaljujući prirodnim i klimatskim pogodnostima teritorij mjesta Vrsi je naseljen više od 10 000 godina o čemu svjedoče brojni arheološki ostatci iz te davne prošlosti. Doseljavanje je počelo još u 7. stoljeću nakon Krista i tu na antičkim i rimskim ostatcima izgrađena su srednjovjekovna naselja Jasenovo, Vrsi, Sv.Toma i Seline. Na tom području je poznati hrvatski pjesnik Juraj Baraković imao posjed 1586. godine te se vjerojatno upravo po toj lozi spomenuto područje i danas naziva Barakovci.